Behandelingen

 Voetmassage

Een stevige massage zorgt ervoor dat uw spieren in onderbeen en voeten weer soepel aanvoelen.

 LCN Gelnagels (per nagel)

Een behandeling met deze techniek kan er voor zorgen dat beschadigde nagels er weer egaal en mooi uitzien en gemakkelijker kunnen doorgroeien.
De nagels met deze techniek behandeld blijven lang mooi. De lak/gel wordt uitgehard onder een UV lamp. De nagel beschadigt niet makkelijk en blijft wekenlang mooi.
U kunt er zelfs een andere kleur overheen lakken en met acetonvrije remover weer verwijderen. De gelnagel komt dan gewoon weer mooi tevoorschijn.
Met deze techniek kunnen we ook French pedicure nagels maken.

 Nagelbeugel

Een nagelbeugel (orthonyxie) is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een ingegroeide nagel te corrigeren. Een ingegroeide nagel - een nagel die in de huid drukt - kan ontstaan door het te kort of te rond afknippen van de nagel. Door het dragen van te nauwe of te kleine schoenen, druk van andere tenen, het stoten van de nagel of door ouderdom kan de nagel bol gaan staan en vervolgens ingroeien. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij MT Centrum ,uw medisch pedicure, de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Door de nagelbeugel op de juiste spanning te zetten herstelt de oorspronkelijke vorm van de nagel. Wanneer de nagelbeugel bevestigd is met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

 Manicure

De basis manicurebehandeling bestaat uit:
- Desinfecteren van de handen;
- Nagels vijlen, nagelriemen in olie en losmaken, velletjes verwijderen;
- Handmassage die bestaat uit het inwrijven van de handen met een collageencrème die zorgt voor de versteviging van de huid;
- Evt. Nagels lakken (naturel).

 Manicure de luxe

De luxe manicurebehandeling bestaat uit:
- Desinfecteren van de handen;
- Nagels vijlen;
- Handenbad met verrijkende olie;
- Nagelriemen in olie en losmaken, velletjes verwijderen;
- Handen scrubben met een aromatische scrub;
- Handmasker / paraffine pakking;
- Evt. Nagels lakken (naturel) / nagelolie.

 Handnagels lakken

Als wij lakken wordt er eerst een basislak aangebracht, dan twee maal dun een laagje kleurlak. Tot slot doen we er nog een topcoat over. De lak blijft dan erg lang intact.
Wilt u de nagels laten lakken dan kunt u zelf een flesje kleurlak meenemen, want wij hebben een kleine collectie staan. De basislak en topcoat verzorgen wij.

 Handmasker

Een verkwikkende behandeling, uw handen zullen na deze behandeling zacht, soepel en koel aanvoelen.
Deze behandeling kan aansluitend op een van de andere behandeling worden geboekt.

 Scrub handen French Manicure

Met gebruikmaking van 2 tinten nagellak een speciaal effect creëren.

 Paraffinepakking

Een paraffinepakking waardoor de crème goed in de huid trekt. Het paraffinebad zelf heeft eveneens verzorgende bestanddelen.
Het resultaat: een heilzame en verzachtende werking op uw handen of voeten.
Deze behandeling kan alleen aansluitend op een van de andere behandeling worden geboekt.

 Vilttechnieken

....

 Orthese

Een orthese is een hulpmiddel dat uit siliconen wordt vervaardigd. Het kan in veel gevallen een goede oplossing zijn bij voetklachten.
Bij MT Centrum kunt U onder andere terecht voor protectieve en preventieve siliconen-ortheses voor:
Voorkomen van standafwijkingen
Drukpunten / blauwe nagel bij sport (runnersnail)
Scheefstand van de tenen
Klauwtenen
(Weke) likdoorns op of tussen de tenen
Hamertenen
Een orthese is bedoeld om de stand van de tenen te behouden, te corrigeren of te ontlasten. Ze worden op maat gemaakt en passen daardoor perfect op elke unieke voetvorm.
Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen- en buitenkant.
U kunt een orthese gewoon dragen in goede confectieschoen

 Oncologische Voetzorging behandeling

Voor een oncologische patiënt is het belangrijk om zijn of haar voeten door een oncologisch voetverzorger (OVV) te laten behandelen. Wij hebben kennis van de bijwerkingen die medicatie voor kanker vaak met zich meebrengt, zoals pijn in de voeten en handen, de extreem gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt door de beschadiging van sensibele neuropathie ,de zenuw uiteinden. Wij kunnen contact onderhouden met de behandelend arts cq. oncologisch verpleegkundige om zo veilig en doelmatig een voetzorgverlenings traject in te kunnen zetten. Tevens geven wij adviezen over de verzorging van de voeten thuis.

»

Page 2 of 2     «1 2

Foto collage

Contact

Voetverzorging Bertine

Mobiel: 06 26416085

Gevestigd:
Turnerstraat 22
1076VE Amsterdam
en
Schaarbeekstraat 47
1066 WH Amsterdam

info@voetverzorgingbertine.nl